Lepota in Zdravje

Kako jemati pegasti badelj za zdravje jeter?

Zdravilne učinkovine semen in listov, ki jih ima rastlina pegasti badelj oziroma marianum po latinsko, so naravne zaveznice jeter. Posušena semena, ki jih pridelovalci nabirajo jeseni in imajo rahel vonj po kakavu, so že vrsto let znana po svojih blagodejnih učinkih na jetrne funkcije v telesu.
V specializirani spletni trgovini je na voljo pegasti badelj Malinca ga nudi v 150 gramskem ličnem pakiranju. Celotno embalažo semen zdravilne rastline lahko uporabite za več posameznih terapij oziroma kur, zato da bi spodbudili zdravo funkcijo jeter in privoščili temu organu oddih od škodljivih snovi, ki se tam nabirajo.

Pegasti badelj Malinca nudi kot naravni zaščitnik jeter

pegasti badeljZmleta semena zdravilne rastline z vijolično škrlatnimi cvetovi veljajo za naravnega zaveznika jeter, saj s svojimi učinkovinami razbremenjujejo jetra in organu pomagajo k optimalni funkciji, zato da lahko lažje čisti odpadne snovi iz človeškega telesa in predela hrano, ki jo absorbira iz črevesja.
Zdravilni in naravni pegasti badelj v semenih pomaga jetrom tudi pri čiščenju krvi, zato da se iz krvi izločijo škodljive snovi, kot so prehranski konzervansi, alkohol, zdravila, strupi in bakterije.

Pegasti badelj lahko uživamo vsak dan

Če bi želeli očistiti jetra strupenih snovi, lahko naredite terapijo oziroma kuro uživanja semen, ki jih dodajate v vsakodnevno prehrano vsaj tri tedne. Če imate nekoliko bolj zapletene težave z jetri, pa se priporoča daljše jemanje, tudi do dva meseca skupaj.
Kasneje pa lahko kuro ponovite po potrebi oziroma jo vsaj za en teden prekinete in nato ponovno ponovite. Naravno pridelan pegasti badelj nima stranskih učinkov, ima pa lahko le blažji odvajalni učinek.

Pegasti badelj v zmletih semenih

Vsakodnevno lahko zaužijete dvakrat po eno čajno žličko zmletih semen, ki jih lahko zdrobite v terilniku, električnem mešalniku ali v kavnem mlinčku. Čajno žličko semen lahko prelijete z vrelo vodo in nato po petnajstih minutah popijete mlačen poparek, ali pa pegasti badelj zaužijete v surovih semenih, ki jih dodate jogurtom, solatam, skutam in kosmičem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja