Storitve

Kako izbrati darilo – Pravilo štirih daril

darila

Ko gre za nakup daril, se lahko kar hitro preobremenimo. Ko ste zasuti z zahtevami in oglasi za vse pod soncem, se pogosto znajdemo v tem, da preveč kupimo oz. porabimo, pri tem pa veliko možnosti sploh ne upoštevajo. Poglejmo si nekaj pravil, kako izbrati darilo za Božič.

Pravilo štirih daril

Eden od načinov obdarovanja, da ohranite razumnost je pravilo štirih daril:

  1. nekaj, kar si želijo,
  2. nekaj, kar potrebujejo,
  3. nekaj oblečejo,
  4. nekaj preberejo.

Pravilo treh daril

Preden je pravilo štirih daril v zadnjih letih postalo priljubljeno, so nekateri upoštevali le tri možnosti pri nakupu darila. To se nanaša na tri darove, ki so jih otroku Jezusu prinesli Trije modri možje: zlato, kadilo in miro.

Seveda to v današnjem času niso praktična darila. Tu je poudarek v kakovosti namesto v količini. Tisti, ki uporabljajo pravilo treh daril, običajno dajejo tri večja ali dražja darila v nasprotju s številnimi manjšimi darili.

darilo

Darila, ki vračajo

V zadnjih letih je prišlo do trenda daril, ki se vračajo. Zdaj podjetja bolj kot kdaj koli prej dodajajo družbeno komponento svojemu blagu. Za vsak nakup tako lahko del cene namenijo ljudem v stiski; npr. podari 100 obrokov; nakit, ki ženskam in dekletom pomaga pri izogibanju trgovini z ljudmi…

Izkušnje, ne stvari

Končno tisti, ki želijo zmanjšati materialne stvari, dajejo darila izkušenj. Zato namesto najnovejše in največje tehnologije potovanje čez noč v bližnje mesto. Namesto novega puloverja članstvo v živalskem vrtu itd.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja