Pohištvo

Kaj morate vedeti pred nakupom vgradne pečice?

vgradne pečice1

Prenavljate gospodinjstvo in razmišljate, s katerimi gospodinjskimi aparati se boste razvajali? Med večjimi in nepogrešljivimi so zagotovo hladilniki, štedilniki, nape, pomivalni stroji in vgradne pečice. Slednje je za razliko od drugih naštetih apratov mogoče najbolj prilagajati glede montaže, saj jih lahko umestite na višino ali pod pult. Kje bo mesto vgradne pečice v vaši kuhinji, je odvisno od zasnove lesenega dela in prostora samega, kakšna bo, pa je odvisno od vaše izbire. Preberite nekaj praktičnih nasvetov, kako se lotiti izbire prave, kakšna je najbolj primerna za vaše potrebe ter kaj so sodobni standardi in trendi na področju tega gospodinjskega aparata.

vgradne pečice2

Nepogrešljiv gospodinjski aparat

Tako kot štedilnik in hladilnik so nepogrešljive tudi vgradne pečice. Ne glede na to, kako pogosto jo boste uporabljali, je dobro izbrati kakovost, preverjeno znamko in napredne možnosti. Med slednje sodijo piroliza, hladno steklo in različni načini priprave hrane (para, mikrovalovi, žar ipd.). Pri izbiri bodite pozorni tudi na zmogljivost ter na energijsko porabo, seveda pa ne zanemarite tudi izgleda. Veliko proizvajalcev vam ob nakupu nudi podaljšano garancijo, kar ni nikoli slaba izbira.

vgradne pečice

Ob nakupu vgradne pečice v vaši kuhinji je dobro vedeti

  • Niso vse vgradne pečice istih dimenzij, čeprav je najpogostejša dimenzija 60×60 cm. Poleg te so vam na voljo še velikost 45 in 90 cm.
  • Poleg klasičnega načina peke bodite pozorni na kombinirano delovanje s paro ali mikrovalovi. Priprava hrane na pari velja za izjemno zdravo in okusno.
  • Če želite pripravljati več jedi hkrat oz. v več nivojih, izberite možnost ventilacije, kjer bo zrak enakomerno krožil.
  • Elektronska ura, nastavitev z zamikom, samodejni izklop so funkcionalnosti, ki vam ob redni uporabi pridejo še kako prav.
  • Sodobni aparati imajo hladna vrata, kar pomeni, da površina vrat med pečenjem ostaja topla in ne vroča, kar je še posebej priročno, če imate radovedne otroke.
  • Iščite teleskopska vodila, ki vam bodo olajšala jemanje in dajanje jedi vanjo.
  • Nekatere pečice imajo katalitične obloge, zaradi česar se čistijo same od sebe. Izjemno uporabno, če aparat veliko uporabljate.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja