Lepota in Zdravje

Kaj je migrena in kako se z njo soočiti?

migrena a

Migrena je zares neprijetna nadloga s katero se v teh stresnih časih sooča veliko ljudi. Ne gre zgolj za hudo obliko glavobola, temveč je migrena pravzaprav nevrološka bolezen, ki začasno draži naše živčevje. Če ste eden od tistih nesrečnikov, ki trpi za to boleznijo, vas vljudno vabimo na spletno stran https://www.migrena.si/o-migreni, kjer is lahko preberete vse o njenih posledicah, vzroki zanjo ter kako jo omiliti. Tam si lahko preberete tudi zgodbe različnih ljudi, ki jih je migrena na takšen ali drugačen način prizadela in spremenila tok življenja. Na voljo so še drugi nasveti in opisi pripomočkov, ki vam lahko pomagajo pri vsakodneven soočanju s to boleznijo.

 

Migrena in njeni simptomi ter pogostost

migrena.si Tako kot za večino bolezni tudi tukaj velja, da njeni simptomi razlikujejo od človeka do človeka. Zanjo so značilni ponavljajoči, enostranski glavoboli kljuvajoče ali utripajoče bolečine. Včasih se pojavljajo še druge neprijetnosti, kot so denimo slabost in bruhanje. Nekateri ljudje poročajo o preobčutljivosti na hrup, svetlobo ali celo močne vonjave. Migrena lahko traja le nekaj ur, v najhujših primerih pa tudi več dni. Pri nekaterih ljudeh se napadi pojavljajo precej redko, recimo na vsakih nekaj mesecev, medtem ko imajo drugi bolj pogoste napade, celo nekajkrat tedensko. Žal bolečina ni omejena le na glavo, temveč so lahko prizadeti tudi drugi deli telesa.

 

Bolezen se pojavlja v različnih oblikah

migrena

Morda niste vedeli, ampak migrena ni le ena sama, temveč obstaja več vrst. Veste s katero se soočate vi? V prvem koraku je namreč ključno, da vam zdravnik postavi natančno diagnozo, saj se boste lahko samo tako v nadaljevanju uspešno borili s to nadlogo. Da boste svojemu nevrologu lahko podali natančne podatke, vam svetujemo, da vodite poseben dnevnik, kamor si beležite simptome in sprožilce. Vnesene podatke prinesite s seboj k zdravniku, da si jih skupaj ogledate in se dogovorite za načrt zdravljenja, ki vam bo najbolje ustrezal.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja