Avto-moto

Jeklena platišča za vaš avto

jeklena platišča

Zakaj za avto izbrati jeklena platišča in ne takšna iz kakšnega drugega materiala? V čem je to boljša izbira in kakšne so prednosti kovine kot materiala? Vse to so vprašanja, ki zanimajo marsikaterega voznika avtomobilov. Na spletu lahko najdete zelo različna mnenja in informacije, še bolj pa se glede te teme razlikujejo mnenja znancev, zato je marsikdaj res težko vedeti, kaj bi bilo najbolj optimalno za vas in vaš avto. Se splača investirati v jeklena platišča in kako se ta obnesejo v praksi? Preden se odločite za material, si seveda poglejte tudi druge oznake na platiščih, da boste vedeli kaj pravzaprav sploh imate in kaj potrebujete – dimenzije koles in vse ostalo vas še kako zanima.

Kovinska platišča so super

Za marsikaterega voznika avtomobila sploh ni dileme: kovinska oziroma jeklena platišča so edina prava izbira za njega in tako o alternativah sploh ne razmišlja. So namreč lepega videza, pa tudi zelo obstojna in robustna, zaradi česar za marsikoga veljajo za najboljšo možno izbiro. Zaradi tega bodo verjetno všeč tudi vam, saj so lepa in imajo vrsto odličnih lastnosti, zaradi katerih vam pri nakupu ne bo žal. V praksi se namreč odlično obnesejo, zato lahko z njimi opremite tudi svoj avto.

Edina dilema, ki pri tej odločitvi še ostaja, je, ali so takšna jeklena platišča primerna tudi za zimo. Načeloma jih lahko uporabljajte v vseh letnih časih, vendar pa jih je treba redno čistiti in skrbeti za to, da se na njih ne nabira sneg in sol za posipanje cest. Ta jih namreč lahko poškoduje, sploh pa jih lahko poškodujejo drobni kamenčki, ki se skrivajo v snegu. Zaradi tega lahko na njih nastanejo praske, kar pa vpliva le na njihov videz, medtem ko še vedno služijo svojemu namenu.

Ali bodo praske na njih zelo vidne, je odvisno od njihove kvalitete, od tega, kako skrbite za njih in njihovo čiščenje, pa tudi od različnih drugih dejavnikov. Nekatere vsaka najmanjša praskica zelo moti, drugi pa jih niti ne opazijo in se jim zato sploh ne zdi, da so jeklena platišča res občutljiva.

Še o drugih vrstah platišč

Jeklena platišča predstavljajo le eno od možnosti, saj imate na tem področju kar nekaj izbire. Poleg standardnih aluminijastih modelov se v zadnjih letih v ta namen vedno bolj pogosto uporablja tudi plastika. Katero varianto boste izbrali, je odvisno od tega, kaj vam bolj ustreza. Vsak material ima namreč svoje prednosti, prav tako pa to, iz katerega materiala so narejena platišča, vpliva na njihov videz ter s tem na videz vašega vozila. Vsekakor pa jeklena platišča še vedno ostajajo zelo dobra opcija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja