Tehnologija

Je Samsung Galaxy S20 ultra najbolje telefon leta?

s20ultra

V tem članku vam predstavljamo enega najbolj zmogljivih telefonov, ki so trenutno na voljo v Sloveniji. Gre za Samsung Galaxy S20 ultra, torej najbolj dovršeno (in hkrati najdražjo) različico te serije mobilnih naprav. Z njimi je južnokorejski konglomerat po mnenju mnogih strokovnjakov s tega področja zares naredil velik korak v razvoju. Poglejmo si torej, kaj pravi o najnovejši južnokorejski igrački Samsung Galaxy S20 ultra A1. Predvsem gre tukaj izpostavit kar štiri kamere, ki omogočajo zares optimalen zajem fotografij, zmogljivo baterijo ter nenazadnje boljši zaslon. Več podrobnosti pa v nadaljevanju.

Kakšno mnenje ima o telefonu Samsung Galaxy S20 ultra A1? s20 ultra

V prvi vrsti izpostavljajo odličen zaslon, ki sedaj sliko prikazuje s podvojeno zmogljivostjo kar 160 hercev. Zaslon je pri teh napravah raztegnjen čez celotno ploskev, kar zares povečuje njegovo funkcionalnost. Čitalnik za prstni odtis so tako morali skriti kar pod sam zaslon.

Prebrisano, kajne? Glede na to, da ima Samsung Galaxy S20 ultra zmogljivejši ekran, ki je tudi energetsko bolj potraten, so morali proizvajalci povečati tudi kapaciteto baterije. Ta sedaj znaša kar neverjetni 5000 miliamperov. Zaradi tega je telefon sicer nekoliko težji ter debelejši in se bo marsikomu zdel zaradi tega tudi bolj robusten. Spet drugi bodo v tem videli prednost.

Glavna prednost je vrhunska kamera

Poznavalci so povsem navdušeni nad glavno kamero telefona Samsung Galaxy S20 ultra, ki ima kar 108 mega pikslov. Nekateri se celo sprašujejo o smotrnosti tako dobre kamere, saj človeško oko skoraj da ne more zares užiti te prednosti, ker je preprosto ne zazna. Glavno lečo dopolnjujeta še širokokotna in tele leča, ki je postavljena počez. S posebnim sistemom leč so dosegli kar 10-kratni optični zoom. Če tega naknadno zmnožimo z 10-kratnim digitalnim zoomom dobimo kar 100-kratni hibridni zoom. Noro, kajne? Telefon zares omogoča neverjetne približke. Predstavitev naj zaključimo še z neverjetnim podatkom za videokamero, ki omogoča snemanje posnetkov v ločljivosti kar 8K.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja