Dom in vrt

Izbor in cena za notranja vrata

notranja vrata2

Vsak dom potrebuje kakovostna vrata, saj nas ta ščitijo pred hrupom, razmejujejo prostor in zagotavljajo varnost, hkrati pa lahko vplivajo na estetski izgled prostora. Izbira je danes nadvse velika: lahko so protivlomna, z dvojno ključavnico, s 3 panti, ki zagotavljajo dolgo uporabnost, s celotnim steklenim krilom, z laminatnimi ali furnir folijami, ki podaljšujejo življenjsko dobo, širine 80, 90 ali 100 cm ali pa okrašena z raznimi grafikami ali dopolnjena z intarzijami iz brušenega jekla ter v raznih barvnih različicah npr. jelše, bukve, hrasta, oreha, sivega javorja ali le v klasični beli barvi. Dodatne opcije so odvisne od tega, ali nam cena za notranja vrata ne predstavlja ovir.

notranja vrata1

Določitev cene za notranja vrata

Cena za notranja vrata je odvisna od več dejavnikov, najbolj pa od barve ter materialov in tudi od debeline zidu: panelna bodo cenejša od steklenih in stilnih ter protivlomnih (najdražja bodo protivlomna, steklena pa so npr. od 400 EUR + DDV dalje). Vsak dom jih potrebuje najmanj 4 do 8 in tako približno lahko ocenimo celotne stroške. Popuste namreč prinaša večja količina in tudi prodajne akcije, zato bodimo pozorni na različne akcije, ki jih imajo podjetja v določenih obdobjih. Najboljše se je posvetovati s prodajalci, da bo cena za notranja vrata taka, ki nam ustreza.

notranja vrata

Stilna notranja vrata

Če hočemo poživiti naš prostor z nekoliko bolj posebnim stilom in pri tem želimo, da cena za notranja vrata vseeno ni tako visoka, se lahko odločimo za stilna vrata iz kakovostnega MDF okvirja, ki ima vodoravne prečke ter med njimi polnilo iz stekla, aluminija ali pa HDF panela. Kombinacij je res veliko, saj steklene površine omogočajo dodatni nanos grafik ter skupaj z raznimi zaščitnimi folijami iz polipropilena široko paleto videzov.
Cena za notranja vrata te vrste se giblje od približno 250 EUR + DDV naprej.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja