Dom in vrt

Izberite varen in učinkovit kotni brusilnik

kotni brusilnik

Eno izmed tistih orodij, ki ga boste najbolj pogosto uporabljali, je prav gotovo tudi kotni brusilnik. Kljub svojemu imenu, ni namenjen le brušenju kotov, temveč površin različnih materialov, najbolj pogosto seveda lesenih. Poleg tega se kotni brusilnik uporablja tudi za poliranje drugih masivnih materialov, kot so na primer keramične ploščice ali celo betonski zid. Na slovenskem trgu je na voljo zares pestra ponudba tovrstnega orodja. Da bo odločitev ob tako pestri ponudbi čim lažja, si v nadaljevanju tega članka preberite, na kaj vse je treba biti pred nakupom pozoren.

 

Kakšen kotni brusilnik potrebujete?

kotni brusilnikKo se odločite, da boste v svojo zbirko orodja dodali kotni brusilnik, morate biti v prvi vrsti pozorni na eno poglavitno lastnost – delavna moč orodja. Da se pri nakupu ne boste prenaglili, dobro premislite katera dela boste z njim opravljali. Od tega je odvisno kako močno orodje potrebujete. Pred nakupom se je seveda dobro posvetovati s poznavalcem tega področja, ki vam bo lahko povedal, ali kotni brusilnik, ki ga želite nabaviti, sledi najnovejšim standardom in ima vgrajene napredne sisteme kakršen je denimo Constant Electronic.

 

Kaj je sistem Constant Electronic in zakaj naj ga vaše orodje ima?

Omenjeni sistem predstavlja zares pomembno dodano vrednost za vaš kotni brusilnik, saj zagotavlja dodatno moč pod obremenitvijo. V praksi to pomeni, da taka naprava omogoča konstantno hitrost vrtljajev, kar pripelje do enostavnejšega brušenja. Celotna površina bo namreč deležna enakega pritiska, zato ne bo prihajalo do razhajanj, vaš končni izdelek pa bo zares izgledal profesionalno.

Kako zagotavljati varnost?

Seveda je pri vsakem ročnem delu na prvem mestu vaša varnost. Ob nakupu vsakega orodja je potrebno biti pozoren ali vam zares zagotavlja optimalno varnost. Osnovna varnostna oprema, ki jo mora imeti vsak kotni brusilnik je seveda zaščitni pokrov. Ta mora zdržati pritiske tudi v redkih primerih, ko brusilna plošča poči. Če se to zgodi, vas njeni delci lahko poškodujejo, v kolikor vas pred tem ne zaščiti pokrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja