V nekaterih mestih je filter, ki prečisti tekočino iz pipe, nujen, saj tekočina ni enake kakovosti povsod. Kakovost življenjske tekočine je odvisna od tega, od kod jo pridobivajo in kdo mesto ali predel mesta oskrbuje s tekočino. Velika napaka pa bi bila, če bi filter za tekočino zamenjali z napravo ionizator vode. Gre namreč za dve različni stvari. Medtem ko filter življenjsko tekočino le prečisti, ionizator vode to prečisti in jo s procesom elektrolize spremeni v tekočino, nabito z mineralnimi ioni in antioksidanti. V procesu elektrolize se spremeni sama struktura tekočine. V napravi ionizator vode je tako imenovana ionizacijska celica, v kateri se ločuje ionizirana tekočina od tekočine s kislo pH-vrednostjo.

Ionizator vode pomaga do ravnovesja ionizirana voda

Alkalna ionizirana tekočina, ki priteče iz naprave ionizator vode, je bogata z močnimi antioksidanti, ki nevtralizirajo proste radikale v telesu, in kalcijem in magnezijem. Slednja sta minerala z bazično vrednostjo pH in pomagata doseči kislo-bazično ravnovesje v človeškem telesu. Z rednim uživanjem tekočine, ki se pridobi z inovativno napravo ionizator vode, naj bi odplaknili škodljive kisle snovi iz telesa in se na tak način razstrupili. V številnih revijah boste namreč naleteli na izraze, kot so zakisanost telesa, razstrupljanje in detoks. Te dni je veliko govora o škodljivih snoveh, ki se v telesu nabirajo, zaradi česar je človek hitreje utrujen in lahko celo resno zboli.

Ionizator vode je dobra preventiva

V zakisanem telesu naj bi bilo premalo kisika, kar ustvarja odlične pogoje za nastanek raka in drugih bolezni. Rak je moderni aids in je vedno bolj razširjen, lanska statistika celo potrjuje, da bo za rakom zbolel vsak drugi enkrat v življenju. Iz tega razloga se znanstveniki trudijo najti zdravilo, način, kako sploh preprečiti, da bi se bolezen razvila. Iznašli so ionizator vode, ki je odlična preventiva, saj izjemno dobro vpliva na telo. Redno uživanje alkalne ionizirane tekočine pomaga telesu odplakniti škodljive snovi, izboljša energijo, zato je človek zmožen več in ima tudi pri vadbi več energije.