Dom in vrt

Individualni in estetski slog za vaš prostor

unikatna keramika (1)

Vsaka kopalnica je edinstvena glede na svojo velikost, postavitev in funkcionalnost. Kljub tej raznolikosti pa so ena od skupnih točk v večini ploščice za kopalnico. Te se lahko nahajajo po celotni površini sten in tal ali zgolj na enem delu, vendar so ključne tako funkcionalno kot tudi estetsko. Ploščice za kopalnico imajo več funkcij – poleg estetskega doprinosa skrbijo tudi za zaščito sten in tal pred vlago ter umazanijo. Več si preberite na naslovu: https://www.keramoteka.si/keramicne-ploscice/ploscice-za-kopalnico. Pri izbiri je potrebno upoštevati več dejavnikov. Poleg estetskega vidika je pomembno tudi, da izberemo take, ki so primerne glede na funkcionalnost in uporabnost. Poleg tega je pomembno tudi, da se estetsko ujemajo s preostalo opremo.

ploščice za kopalnico (1)

Dodatek, ki očara in izstopa

Unikatna keramika za vaš dom je priljubljen dodatek v različnih delih doma. To so ploščice za kopalnico in dodatki, ki so bodisi ročno izdelani po naročilu bodisi del posebne serije, ki je po izvedbi več ne ponavlja. V današnjem času, ko je estetika doma izjemno pomembna in si vsak želi, da bi bil njihov dom urejen po lastnem okusu, unikatna keramika ponuja edinstvenost, h kateri vsi težimo. Želimo si prostorov, ki odražajo našo osebnost in se ne izgubijo v množici enakih interierjev. Intimni prostor sprostitve še posebej potrebuje dodatke, ki bodo izstopali in ji dali poseben čar. Unikatna keramika je prav ta dodatek, ki bo našemu intimnemu prostoru dodal pridih edinstvenosti in ga spremenil v nekaj posebnega.

ploščice za kopalnico (1)

Ključni dejavniki pri izbiri

Nakup je lahko zahteven izziv, saj je na trgu na voljo ogromno različnih možnosti. Poleg tega moramo paziti, da izberemo ploščice za kopalnico, ki bodo vzdržljive, enostavne za čiščenje ter primerne za uporabo v vlažnem okolju. Na splošno jih delimo na dve glavni vrsti: glinene ter granitogres (gres) oziroma porcelanizirane izvedbe. Gres izvedbe so znane po večji odpornosti na vodo, zmrzal, praske in kemična sredstva, zaradi česar so primerne za notranjo in zunanjo uporabo, medtem ko so glinene izvedbe bolj primerne za notranje prostore. Med glinenimi ločimo med stenskimi in talnimi, pri čemer je treba biti previden pri uporabi stenskih  na tleh. Gres izvedbe pa so primerna tako za stene kot za tla.

unikatna keramika3 (1)

Poudarek na individualnosti vašega doma

Pri nakupu imamo na voljo številne možnosti. Lahko se odločimo za cenovno ugodne možnosti, a za podobno ceno je že dosegljiva unikatna keramika. Na trgu lahko izbiramo med različnimi proizvajalci, še posebej priljubljeni pa so španski in italijanski, ki slovijo po modnih izdelkih v različnih vzorcih in barvah. Unikatna keramika kot so ploščice za kopalnico ji dajejo poseben čar, saj  prostoru nudijo poseben pečat, vse ostalo pa le dopolni celostno podobo prostora. Pri izbiri je ključno upoštevati vaše želje in zagotoviti, da se unikatna keramika stilsko ujema tudi z ostalimi prostori v našem domu.

Porcelanski gres

Porcelanski gres je trenutno najbolj priljubljena izbira. Ploščice za kopalnico ločimo po osnovi, kjer imajo glinene izvedbe rdečo ali rjavo osnovo, imenovano piškot. Običajno so manjše in tanjše ter niso primerne za zunanjo uporabo. Porcelanski gres pa je izdelan iz enotnega materiala, brez posebne glazure, zaradi česar je bolj trpežen in primeren za večje dimenzije. Poleg tega so na voljo tudi mozaiki, ki se uporabljajo predvsem za dekoracijo in so lahko iz stekla, keramike ali kamna. Pri izbiri je pomembno upoštevati vaš okus ter velikost in osvetlitev prostora. Če nameravate kombinirati različne barve in vzorce, je ključno, da se med seboj uskladijo, da ne ustvarijo prevelikega kontrasta. Glede na to, da jih boste gledali dolgo časa, se prepričajte, da vam izbrani vzorec resnično ustreza.

unikatna keramika1 (1)

Prilagajanje glede na velikost prostora

Pri izbiri izdelkov manjše kopalnice so priporočljivi večji formati, ki optično povečajo prostor. Po drugi strani lahko uporaba mozaika tudi optično poveča prostor, še posebej, če so mozaik sestavljene iz manjših, svetlečih modelov, ki odbijajo svetlobo. Takšne ploščice za kopalnico se običajno uporabljajo za poudarjanje določenih delov prostora, kot je na primer notranjost tuš kabine ali del ob umivalniku. Da bi ugotovili, koliko materiala boste potrebovali, je ključno upoštevati kvadraturo vašega prostora in število sten, ki jih želite obložiti.  Pri načrtovanju je vedno priporočljivo kupiti nekaj dodatnega materiala, saj med samim polaganjem lahko pride do razbitja ali morebitnih napak pri merjenju. Prav tako je treba upoštevati rezane dele in odpade, zato strokovnjaki priporočajo dodatek približno 20 odstotkov materiala.

ploščice za kopalnico3 (1)

Umetnost v vašem domu

Unikatna keramika za vaš dom se vse bolj uveljavlja kot izbira za tiste, ki želijo izstopati in svojemu domu dati poseben pečat. Namesto standardnih izdelkov lahko zdaj izbiramo med široko paleto edinstvenih izdelkov, ki izražajo individualni slog in estetiko. Ključna prednost edinstvenih izdelkov je v njihovi prilagodljivosti. Ne gre zgolj za izbiro barve in vzorca, temveč tudi za oblikovanje in teksturo. Možnosti so skoraj neomejene – od ročno poslikanih izdelkov z edinstvenimi vzorci do reliefnih površin, ki ustvarjajo vtis 3D učinka. To omogoča, da prostor postane pravo umetniško delo, ki izraža osebnost lastnika. Ker gre za visokokakovosten material, je trpežen in odporen na vlago ter enostaven za čiščenje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja