Lepota in Zdravje Šport in prosti čas

Do boljšega zdravja s pametno zapestnico

pametna zapestnicaDejstvo je, da lahko s premalo aktivnosti in slabo prehrano hitro pridobimo veliko nezaželene teže. To lahko vodi do slabega počutja, izgube samozavesti in tudi bolezni. Vse to skupaj pa ima skupni imenovalec, ki je manjša produktivnost v našem življenju. Dobro novica pa je, da se temu lahko dosti preprost ognemo, preprečimo in pozdravimo. Gibanje je idealno, če želimo ostati v dobrem fizičnem in psihičnem stanju. Seveda je dobro, če gibanje lahko nekako merimo; kilometri, koraki in nadmorska višina so pomembni podatki, če se načrtno gibljemo. Pri tem nam lahko pomaga pametna zapestnica, saj ima vse funkcije, ki jih potrebujemo za izboljšanje svojega življenja.

Sledenje našim telesnim aktivnostim

Res je, da lažje ohranimo osredotočenost na cilje, če jim lahko sledimo. To pomeni, da bomo lahko vsak dan prebrali, koliko gibanja smo opravili. Tako bomo tekmovali sami s sabo, da postanemo boljša verzija samih sebe. Taka psihološka stimulacija nam omogoča, da ohranimo enak nivo gibanja ali pa ga celo povečamo v primerjavi z drugimi dnevni, tedni ali meseci. Razne študijo so pokazale, da se večina ljudi giblje do 35% več, če uporablja pametno zapestnico.

Postavimo si dosegljive cilje

Velikokrat, ko razmišljamo, da bi se več gibali, si postavimo nedosegljive cilje. Temu je večinoma tako, ker jih ne merimo pravilno in nimamo motivacije. Naša pametna zapestnica ima vgrajene mnoge funkcije, ki nam pomagajo s športno aktivnostjo. Tako imamo na voljo:

  • Športne nasvete
  • Različne vadbene programe
  • Opomnike pitja vode
  • Vaje z različno zahtevnostjo

To pomeni, da če nismo že dolgo telovadili, nam bo zapestnica omogočala, da se spravimo v formo na učinkovit in prijazen način. Profesionalni športniki pa lahko s pametno zapestnico nastavljajo bolj zahtevne programe, ki jim pomagajo se pripraviti na razne dogodke in tekmovanja.

Motivacija za uspeh

Pametne zapestnice so cenovno izredno ugodne, saj lahko boljše izvedbe najdemo za zelo dobro kupčijo. To pomeni, da bomo investirali minimalno v naše zdravje, obenem pa nas bo zapestnica opominjala, zakaj smo jo kupili in nas bo prisilila v aktivnost.

Res pa je, da veliko ljudi, ki prične izgubljati telesno težo, hitro odneha. Zakaj je temu tako? Večinoma zaradi tega, ker ne opazijo takoj vidnih znakov uspeha. Pametna zapestnica pa nam to hitro pove, saj:

  • Prikazuje število porabljenih kalorij
  • Prikazuje trenutno težo
  • Število prehojenih kilometrov
  • Srčni utrip

Tako lahko hitro ugotovimo, da čeprav takoj ne opazimo se nam zdravje in telo počasi izboljšujeta.

Za najboljšo izbiro zapestnic priporočamo, da si pogledate ponudbo na spletni strani fitshop.si, kjer boste našli vso športno opremo za izboljšanje vašega zdravja in kondicije telesa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja