Nekategorizirano

Da imajo potni nalogi pravilno kilometrino, delajte sproti

potni nalogiPotni nalogi so delo, ki so ga v podjetju nekdaj delali večinoma šele konec leta. Razlog je bil verjetno tudi v tem, da je podjetje videlo, koliko je dobička in koliko si direktorji lahko izplačajo, da ne pahnejo podjetje v izgubo tekočega leta. Seveda je to mogoče le v primeru lastnikov in manjšega podjetja, večje podjetje, ki pa tako ali tako ustvarja dovolj visoke dobičke, pa je to večinoma počelo bolj ali manj zato, ker si je med mesecem kar težko vzeti čas, da se potni nalogi napišejo. Vendar pa je veliko lažje vse skupaj narediti sproti. Vsekakor morajo biti napisano pravilno potni nalogi kilometrina pa se mora nujno tudi čisto ujemati. Ne more biti enkrat stranka oddaljena na primer 18 km, pri naslednji poti pa napišete 20 km.

 

Da so pravilno napisani potni nalogi kilometrina na njih pa tudi, delajte sproti

Glede na to, da bi potrebovali ogromno časa, da vse skupaj uskladite, da napišete enako kilometrino za vsako stranko, je zagotovo najbolje, da se potni nalogi napišejo sproti kar za vsako pot. Na ta način se namreč pogleda točno stanje števca pred odhodom in po prihodu nazaj, s čimer se zagotovi, da je kilometrina zagotovo pravilno navedena.

Je pa tako, v kolikor se pri vas potni nalogi še vedno pišejo na roko, je to vsekakor bistveno bolj težko. Vse je namreč treba računati, kar v primeru, da niste povsem dosledni pri pisanju potnih nalogov, vzame ogromno časa, oddaljenost pa lahko samo na približno računate. Verjemite, porabili boste za to ogromno časa in zato je bolje, da se odločite čim prej za kakšno programsko rešitev, saj se tako potni nalogi kar avtomatsko računajo, prav tako pa se tudi potni nalogi hitreje naredijo in tudi veliko bolj natančno, saj če imate tudi program, bodo osnovni podatki že v naprej shranjeni, ko se vnese stranko, kar še dodatno skrajša izdelavo naloga.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja