Storitve

Da bo optimizacija spletnih strani uspešna, ne delajte napak

dominatusVelikokrat se zgodi, da ima podjetje že urejeno spletno optimizacijo, rezultati so tudi že vidni, potem pa se zaradi tega ali onega razloga raje odloči, da bo zamenjalo domeno ali pa spletno stran prenovilo za nov bolj moderen dizajn. Kaj pa se potem zgodi? Optimizacija spletnih strani se sicer še vedno dela, vendar pa so rezultati kar na enkrat izredno slabi. Razlog je v teh primerih vedno le ta, da se je pozabilo za preusmeritve povezav oz. na preusmeritve url – jev iz stare domene na novo. To pomeni, da je povsem enako, kot da se pred tem optimizacija spletnih strani sploh ne bi delala, hkrati pa je domena tudi nova, kar je vse skupaj še toliko slabše.

 

Če ne boste naredili nobene napake, ste lahko prepričani, da vam bo optimizacija spletnih strani prinesla izjemne rezultate

Napak, ki jih lahko naredimo na področju optimizacije, je res zelo veliko. Res nikar ne naredite povsem osnovne, ki se pojavi samo zato, ker si želite v podjetju sprememb, ki naj bi pozitivno delovale. Je pa tako, da to niso edine napake, ki jih ima lahko optimizacija spletnih strani in ki vplivajo na rezultate. Tu so tudi vse napake na strani, ki jih je kaj hitro veliko, če ne uporabljate spletnih orodij za iskanje napak. Napake je pravzaprav nemogoče najti, po drugi strani pa optimizacija spletnih strani ne dopušča tovrstnih napak. Potem je tu tudi večni problem z vsebino, ki mora biti kvalitetna, hkrati pa je mora biti tudi dovolj, pa čeprav se vam zdi pisanje vsebine za svojo spletno stran nekaj najtežjega. Kot zadnje pa je tu tudi uporabniška izkušnja na spletni strani, ki mora biti čim boljša, saj brez nje tudi najboljše opravljena optimizacija spletnih strani ne bo prinesla dobrih rezultatov kar se tiče prodaje.

Kljub temu, da pa se sliši, da se vse to skupaj uredi povsem enostavno, pa temu tudi ni tako, zato res raje to zaupajte strokovnjakom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja