Lepota in Zdravje

Čiščenje obraza naj bo vsakodnevna rutina

čiščenje obraza

Včasih smo zvečer kar preveč utrujene, da bi si temeljito očistile obraz in pademo v posteljo takoj, ko pridemo domov. A koža na obrazu bo kmalu začela kazati znake tega, da obraz zanemarjamo. Zato zvečer vedno namenite nekaj minut za čiščenje obraza Missha vam ponuja različne pripomočke, s katerim bo čiščenje obraza prijetno, koža na obrazu pa bo odražala vašo skrb za kožo. Na voljo so razna mila, pene, pilingi, maske za čiščenje obraza in por, pa tudi razni pripomočki, blazinice, krtačke, čistilni robčki, s katerimi bomo temeljito očistili naš obraz.

Zakaj je čiščenje obraza potrebno

Temeljito čiščenje obraza je ključ do lepe in zdrave kože, do sijočega izgleda, h kateremu stremimo vsi. Obraz je ogledalo naše duše in zato poskrbimo, da čiščenje obraza postane vsakodnevni obred, s katerim se razvajamo in negujemo. S tem se bo namreč izboljšala prekrvavitev, spodbujena bo celična presnova, ter ob pravilni negi bodo razne težave, ki so prisotne na koži obraza, kot so rdečica, akne, suha koža, globoke pore, odpravljene. A izbrati moramo čistilo in način čiščenja obraza, ki ustreza našemu tipu kože. Koža obraza je namreč zelo tanka in hkrati najbolj izpostavljen del telesa, zato je čist obraz še toliko bolj pomemben.

Katero čistilo za obraz je najboljše

Na to vprašanje ni enostavnega odgovora. Ljudje imamo različne tipe kože in zato tudi potrebujemo različno nego in različne preparate za čiščenje obraza. Nekaterim tipom kože bolj prija čistilno mleko, drugim olje, pena in podobno. Vedno pa čiščenje obraza izvajajte kot nek način masaže obraza, saj boste tako v svojo dnevno rutino vnesli tudi nekaj sproščujočega, nekaj za svojo dušo. Vsake nekaj dni nanesite tudi piling, ki ga, podobno kot čistilo, nanesite s krožnimi gibi in nato izperite. Za konec pa seveda nanesite primerno kremo. Ob iskanju primernih preparatov za čiščenje obraza Missha nudi iskanje s pomočjo filtrov, kjer izbirate med preparati za različne tipe kože, v njihovi trgovini pa se lahko naročite tudi na analizo kože, kjer boste izvedeli kako najbolje skrbeti za svoj tip kože.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja