Lepota in Zdravje

Čiščenje obraza je ključni del moje rutine za nego

čiščenje obraza

Odstranjevanje nečistoč je že dolgo ključni del moje rutine za nego kože. Obožujem občutek sveže kože, ko jo umijem s priljubljenimi sredstvi (rada imam izdelke na oljni osnovi). To je tudi eden od prvih korakov nege kože v moji rutini – aktivne snovi lahko počakajo, dokler ne končam s tem korakom! Medtem ko so aktivne snovi opravile svoje delo na moji koži, izvedem tudi čiščenje obraza – temeljito ga negujem z najboljšimi izdelki doslej.

čiščenje obraza1

Katere izdelke naj izberem?

Na trgu so na voljo različne vrste pene za čiščenje obraza. Izberite takšno, ki je primerna za vaš tip kože, starost in druge pomembne dejavnike. Postavite si lahko naslednja vprašanja: Kakšen je vaš tip kože? Kakšna je vaša starost? Ali je izdelek primeren za občutljivo kožo in oči (na primer okoli oči)? Ali je izdelek primeren za osebe s suho, normalno ali mastno kožo? Ali vas katera od zgoraj navedenih kategorij izključuje iz uporabe izdelka? Poskusite se izogniti temu, da bi izdelek prišel v oči. Takrat je bolj verjetno, da jih bodo nekatere vrste izdelkov razdražile. Za pravilno nego kože je treba uporabiti kakovostno peno. Na trgu so na voljo različne vrste pene za čiščenje obraza. Izberite takšno, ki je primerna za vaš tip kože, starost in druge pomembne dejavnike.

kako izgleda problematična koža

Izbira je odvisna od občutljivosti kože

Če imate občutljivo kožo, izberite izdelek, ki je posebej izdelan za občutljivo kožo ali izdelek za čiščenje obraza v obliki gela. Če imate normalno kožo, izberite blago sredstvo brez mila (tekoče, kremno ali mlečno). Takšni izdelki ne vsebujejo kemikalij, ki lahko povzročijo izsušitev in draženje. Prav tako takšni izdelki ne vsebujejo natrijev lavret sulftata (SLS-ja), ki lahko povzroči draženje kože in alergijske reakcije. Če imate suho kožo, izberite izdelke, ki vsebujejo vlažilne sestavine, kot so mineralna olja ali lanolin itd. Pomembno je, da izberete nežno sredstvo za umivanje s kremasto konsistenco. Če imate kožo, nagnjeno k aknam je pomembno je, da uporabljate učinkovit izdelek, ki bo iz por odstranil olja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja