Storitve

Celostna oskrba na domu je dobro organizirana

oskrba na domu

Celovita pomoč ljudem in oskrba na domu je največkrat organizirana iz strani različnih centrov in zavodov, ki zaposlujejo usposobljene pomočnike, ki izvajajo dejavnost na terenu in obiskujejo osebe, ki so vključene v plačljiv program. Tako oslabeli oskrbovanci lahko koristijo različne storitve.
Starejše osebe in vsi tisti, ki ne zmorejo več opravljati osnovnih vsakodnevnih opravil, se poslužujejo storitev zato, da lahko ohranijo kakovost bivanja v domačem stanovanju ali hiši ter jim zato ni potrebno oditi v dom starejših občanov. Tisti, ki živijo v glavnem mestu Slovenije, pa naročajo storitve pri lokalnih ponudnikih, kjer je oskrba na domu v Ljubljani dobro organizirana in ažurna.

Medicinska oskrba na domu v Ljubljani

Ljubljančanke in Ljubljančani se lahko naročijo na storitve organizirane pomoči, ki jih na terenu izvajajo negovalci iz različnih strok. Med njimi so tudi diplomirane medicinske sestre. Medicinska oskrba na domu je osredotočena na to, da zdravstveni delavci poskrbijo za negovance, ki imajo blažje ter bolj zapletene zdravstvene težave, ki so velikokrat povezane s starostjo.
Če so oskrbovanci bolj slabega zdravja, je oskrba na domu prilagojena njihovim potrebam, saj centri in zavodi v glavnem mestu Slovenije tudi delujejo vse dni v tednu in zato lahko negujejo starostnike tudi ob vikendih in praznikih. Tako je v program vključena tudi celostna zdravstvena nega.

Katere storitve vključuje oskrba na domu?

Ne glede na to, ali je oskrba na domu naročena in izvedena v dopoldanskem ali popoldanskem času, lahko starejši oskrbovanci koristijo celovite storitve iz programa. To vključuje pomoč pri osebni higieni, oblačenju, tuširanju, hranjenju in pripravi obrokov ter pomoč v gospodinjstvu ter pri opravljanju nakupov.
Organizirana oskrba na domu nudi tudi storitve za vse tiste, ki so nepokretni in se težko gibljejo. Tako jih strokovni delavci ustrezno negujejo. V to kategorijo spadajo tudi osebe z boleznijo demence, ki potrebujejo posebno nego. Zavodi in centri za osebe z demenco izvajajo tudi program večurnega varstva, tudi v nočnih urah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja