Tehnologija

Brezkabelska prihodnost za več mobilnosti

hitri brezžični internet

Digitalni svet se vse bolj usmerja v brezkabelsko prihodnost in v to revolucijo zagotovo sodi na prvo mesto hitri brezžični internet, vedno pogosteje pa tudi razni pripomočki, kot je, na primer, brezžični polnilec za telefon in drugo. Ta in sorodni izumi so spremenili način, kako se povezujemo ter polnimo naše naprave, ki nam omogočajo večjo mobilnost in udobje med delom ali uporabo različnih vsebin. Kabli sicer ne bodo še nekaj časa izginili, vendar se nam odpira pot, na kateri jih potrebujemo manj. Preverimo v nadaljevanju, kaj vse nam je na voljo, od same tehnologije in različnih prednosti ter omejitev do pogleda v prihodnost.

brezžični internet

Kakšne prednosti prinaša brezžični polnilec za telefon in kakšnega kupiti?

Brezžični polnilec za telefon nam lahko znatno olajša polnjenje različnih kompatibilnih naprav, poznati pa moramo nekaj specifik, preden se podamo v nakup. V kombinaciji z adapterjem nam omogoči hitrejšo izvedbo, obstajajo pa tudi magnetni, s katerimi bomo še lažje manevrirali med vsemi nalogami oziroma nadaljevali z uporabo naprave tudi med polnitvijo, kar je bilo doslej omejeno na statično uporabo na mizi. Nekaj več informacij o tem je na voljo tukaj: https://www.anker.si/kategorija/anker/polnilci/brezzicni-polnilci/

Prednosti, ki jih ponuja brezžični polnilec za telefon, so naslednje:

  • Udobje: omogoča polnjenje brez potrebe po priključevanju kablov, kar zmanjšuje nered in obrabo priključkov.
  • Enostavna uporaba: ko napravo položimo na polnilno postajo, deluje samodejno, kar je zelo priročno, zlasti za nočno uporabo ali v avtomobilih. Bateriji ne škoduje.
  • Estetika: pogosto je elegantno oblikovan in se lahko lepo vključi v domače ali pisarniško okolje.
  • Univerzalnost: Številni podpirajo standard Qi, ki je široko sprejet med proizvajalci, kar omogoča polnitev različnih pripomočkov na isti postaji.

brezžični polnilec

V prvi vrsti moramo pred nakupom:

  • preveriti, kakšna je njegova moč,
  • poleg tega pa se pozanimajmo tudi o raznih oblikah, ki so nam na voljo.

Moč, ki je navedena, preverimo pri vsakem posebej in jo primerjajmo s to, ki jo ima naša obstoječa naprava. Morata se namreč ujemati, saj bomo imeli pri kakršnem koli odstopanju lahko težave. Z oblikovnega vidika pa lahko izbiramo npr. med takimi, ki so obenem namizno stojalo, ali med povsem neopaznimi v obliki tankih ploščic okrogle oblike, poleg tega pa imamo še precej izbire glede barv in materialov. V primerjavi s kabelsko je zaenkrat slabost ta, da tovrstna polnitev traja dlje. Za brezžični polnilec za telefon bomo potrebovali tudi stenski ali avtomobilski adapter, na katerega ga priključimo. Alternativa temu so sicer lahko brezkabelske polnilne baterije, ki zagotavljajo vir energije namesto stenske ali avtomobilske vtičnice.

Brezžični polnilec za telefon trenutno lahko kupimo za znesek od približno 25,00 EUR naprej in tudi za ceno nad 150,00 EUR. Že najosnovnejši nam omogoča npr. magnetni sistem, ki poskrbi za samodejno poravnavo, in ima varnostni sistem, ki ščiti pred tujki in kratkimi stiki ter nadzira temperaturo.

brezžični polnilec za telefon

Hitri brezžični internet za večopravilnost in timsko delo ter zabavo kjer koli

Če na lokaciji, na kateri delamo, potujemo ali bivamo, ni možnosti fiksnega priklopa, bo idealna rešitev za nas brezžični internet. Brez posegov v stene z vrtanjem in brez čakanja na priklop, s čimer prihranimo na času in denarju, lahko učinkovito dostopamo do vseh želenih vsebin. Če je bilo to pred nekaj leti še nepredstavljivo, je razvoj od 90. let prejšnjega stoletja dalje prinesel z zadnjima standardoma, kot sta Wi-Fi 5 (802.11ac) in Wi-Fi 6 (802.11ax), precej boljšo zmogljivost v gosto poseljenih območjih. Wi-Fi omrežja so danes prisotna praktično povsod, od domov in pisarn do javnih prostorov, kot so kavarne, letališča in hoteli, kar zagotavlja stalno povezanost.

Na želeni lokaciji bomo za brezžični internet potrebovali modem, v katerega vstavimo SIM kartico, nato pa ga postavimo na ustrezno mesto, kot je, denimo, okenska polica, kjer bo najboljši signal. Na koncu uporabimo geslo in vse aparate povežemo z modemom. Na modem se lahko priklopi tudi več desetin uporabnikov, kar je koristno v podjetjih, šolah, različnih organizacijah itd. Tako široka povezljivost bo naše aktivnosti naredila še bolj produktivne, pri različnih operaterjih pa lahko sklenemo pakete, ki bodo brezžični internet še nadgradile, npr. z neomejenim prenosom podatkov, ki je na voljo že za zelo ugodno ceno. Hitrost do 20/5 Mb/s bo zadostovala, da bomo gledali različne posnetke v visoki ločljivosti, za višje hitrosti pa povprašajmo operaterje glede dodatnih opcij. Končni strošek bo tako vseboval:

  • ceno modema,
  • priključnino
  • in brezžični internet, ki je na voljo že za manj kot 20,00 EUR na mesec.

hitri brezžični internet.1

Pametna prihodnost

Brezžični internet in produkti, kot je brezžični polnilec za telefon, so ključni za razvoj pametnih domov, pisarn in mest. Opisana tehnologija zagotavlja stalno povezljivost in nadzor nad aparati medtem ko brezkabelska polnitev omogoča enostavno vzdrževanje njihovega delovanja. Za optimalno delovanje Wi-Fi omrežja, ki ga  napredni varnostni protokoli ščitijo pred nepooblaščenim dostopom, je pomembna izbira prave opreme in njeno pravilno nameščanje, v prihodnosti pa lahko pričakujemo še večji poudarek na tovrstni tehnologiji, pri kateri bodo s stalnim razvojem in inovacijami na voljo še bolj napredne rešitve.

brezžični polnilci za telefon

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja