Lepota in Zdravje

Aloe vera je vsestransko uporabna rastlina

aloe vera gel

Aloe vera je po svetu znana že nekaj tisočletij. Tudi pri nas smo jo nekdaj bolj uporabljali, potem pa se je kozmetična industrija tako razvila, da je šla aloja kar malo v pozabo, saj se res zdi, da je uporaba kreme bolj enostavna kot pa priprava maskare. Vendar pa si boste z vsemi kremami naredili več škode kot koristi, zato bi morala biti v omarici s kozmetiko le aloja. Seveda ne morejo biti tam listi aloe, lahko pa je aloe vera gel.

Edino, kar pazite pri nakupu, je njena sestava. Kupite gel, ki je 100 %, torej je enak, kot če bi doma odrezali list aloje, odstranili zunanjo kožo in grenak sloj, ki ni primeren za uporabo in potem ta gel uporabili. Vendar pa ker tako aloe vera ni obstojna, je dejansko veliko bolje, da kupite aloe vera gel, ki je 100 % in bo tudi uporaba bolj enostavna.

Aloe vera tudi za opekline

Opeče se vsak človek vsaj enkrat v življenju. Bodisi se opeče v pečico, likalnik, na kakšno izpušno cev in podobno, še največkrat pa se zgodi, da nas opeče sonce. V tem primeru se seveda že isti zvečer počutimo zelo slabo, posledice pa lahko čutimo še nekaj dni, v kolikor nas sonce res grdo opeče.

Seveda je prav, da čim prej kožo začnemo negovati in predvsem vlažiti in hladiti. Na voljo so različne hladilne kreme, vendar pa nujno preverite sestavo. Najbolj pomembno je namreč v tem primeru, da kožo vlažite in zato je v tem primeru še najboljša rešitev aloe vera. Vendar pa nikar ne pretiravajte s tem, da bi naredili prav debel sloj aloe vera gela. Raje namažite večkrat po malo.

Aloe vera pusti koži dihati

Opekline so sila neprijetne. Občutek imamo, da nam koža prav gori in hkrati žge. Vendar pa je razlog za ta občutek v tem, da koži izredno primanjkuje vlaga, pa tudi izredno je dovzetna za okužbe. Zato je takrat aloe vera najbolj primerna. Kožo namreč globinsko vlaži, s tem daje prijeten občutek hlajenja, hkrati pa tudi preprečuje nove okužbe in pusti koži, da diha, saj pri opeklinah kože tudi slučajno ne zapirajte neprodušno, ker boste slabo stanje spremenili v katastrofalno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja