Nekategorizirano

Ali so javne dražbe tvegane?

dražbeKoliko stvari je tveganih za katere ste se odločili in ste jih kasneje obžalovali, pa vendar je bilo treba sprejeti in nadaljevati. Ko se gre za finančna tveganja, smo seveda vsi previdni. In mogoče smo nekoč menili, da so javne dražbe tvegane. Pa vendar, če dobro razmislimo, kaj sploh lahko tvegamo na javni dražbi?

Pravzaprav nič, kajti  lahko zgolj pridobimo in sicer to, da kupimo predmete po odličnih cenah. To pomeni, da smo se javne dražbe udeležili in smo tudi predmet uspešno kupili. In to je ravno bistvo, da se odločimo za udeležbo na dražbi. Lahko pa se seveda tudi zgodi, da predmeta ne uspemo kupiti. Nič hudega, mogoče nas pa čaka v prihodnje še kaj boljšega. Nikoli se ne ve, kajti nikoli ne vemo, kaj vse se lahko znajde na javni dražbi.

Tveganje na javni dražbi torej ne obstaja. Vsaj ne finančne narave. To pomeni, da ne bomo izgubili niti centa. Ne v primeru, da smo uspešni in tudi ne, če smo neuspešni. V vsakem primeru obdržimo vložen denar. Oziroma varščino. Če smo zadnji dražitelj, se ta odšteje od kupnine, v primeru, da ne uspemo, pa se nam v celoti vrne.

Drugih stvari razen varščine pa niti nismo vložili. Tako, da drugega niti ne moremo izgubiti. Zato so javne dražbe popolnoma varen način nakupovanja. Ne glede na predmet, katerega dražimo. Običajno so pogoji udeležbe enaki, pa tudi če slučajno niso, v nobenem primeru ne bomo ničesar izgubili.

Torej javne dražbe dejansko predstavljajo super priložnost in možnost, da predmete kupimo po super cenah. Glede na to, da so javne, so nam vsem enako dostopne in vsak od nas se jih lahko udeleži. Kar pomeni, da je samo od nas odvisno, ali bomo poskusili predmet kupiti s pomočjo dražbe, ali pa ne. V nobenem primeru, pa nas udeležba na dražbi ne stane ničesar.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja