Nekategorizirano

Ali probiotiki zares delujejo?

Glede na to, da se o probiotikih zadnje čase res veliko govori, da vedno znova in znova delajo neke raziskave, ki odkrijejo bodisi pozitiven ali pa ničeln učinek, ni nič čudnega, da so ljudje zmedeni in se ne znajo odločiti, kateri raziskavi verjeti. Če ste tudi vi med njimi, potem ste na pravem mestu, da končno in za vselej razložimo njihovo delovanje in kakšen je njihov učinek. Preden rečemo do končno, ali probiotiki delujejo ali ne, je prav, da vemo, katere je sploh smiselno testirati. Probiotiki, ki imajo le eno ali pa dve, tri, štiri ali pa pet različnih probiotičnih kultur, so povsem nesmiselni in jih kot take niti ne bomo vzeli za primer. Zelo pomembno je, da imajo probiotiki dovolj različnih bakterij, v velikem številu in da so v vsaki dozi probiotiki in prebiotiki. Če prebiotikov ni, potem se bodo bakterije v probiotiku zelo težko razmnožile in pozabilo lahko na to, da bodo imeli probiotiki kakšen učinek na nas.

Izločilo smo že veliko faktorjev probitioki malinca

Kot lahko vidite, smo izločili že kar veliko faktorjev. To torej pomeni, da so za kakršno koli testiranje primerni le tisti probiotiki, v katerih so tudi prebiotične kulture. Le probiotiki in prebiotiki skupaj namreč dovolj dobro, da občutimo kakšen efekt. Načeloma je tako, da je v vseh boljših pakiranjih zastopanih okoli 16 – 20 različnih probiotičnih kultur, v posamezni kapsuli pa jih je tam okoli 20 milijonov.

Kakšen je rezultat?

Če bi čisto vsi testi predvideli, da so probiotiki v kapsulah, ki se do črevesja ne razgradijo, da vsebujejo cca 16 – 20 milijonov različnih bakterij v vsaki posamezni kapsuli ter da vsebujejo tudi prebiotike, potem bodite prepričani, da ne bi prihajalo do rezultatov, da se probiotiki v povsem nespremenjeni obliki izločijo iz telesa in kot taki nimajo na črevesje prav nobenega vpliva, še manj pa imajo vpliv na imunski sistem. Če že iščete rezultate študij, potem je prav, da pogledate tudi, kakšne in katere so sploh testirali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja