Kdaj se je na trgu pojavila zimska bunda Lindeberg

Lindeberg je bržkone nekoliko manj znana znamka tudi med tistimi, ki redno kupujejo zimske bunde in druga oblačila za hladne zimske dni. Podatek, da je prišla znamka na trg relativno pozno, torej ne bo posebej presenetljiv, pravzaprav je bolj presenetljivo dejstvo, da se je uspel švedski proizvajalec v tako kratkem času uveljaviti na zelo konkurenčnem trgu! Danes so njihovi izdelki priznani in priljubljeni predvsem med tistimi, ki cenijo vrhunsko kakovost in čudovit dizajn svojih oblačil.

Začetki te blagovne znamke segajo v leto 1996, ko je švedski oblikovalec Johan Lindeberg zapustil priznanega modnega proizvajalca Diesel in sklenil začeti samostojno kariero na področju modnega oblikovanja in proizvodnje oblačil. Rezultat je znamka, ki se je sprva udejstvovala predvsem v modnih vodah – oblikovali so prostočasna oblačila za moške, pa tudi oblačila za aktivno preživljanje časa. Znamka Lindeberg je še danes najbolj znana po oblačilih za golf, čeprav proizvaja tudi zimske bunde in mnoga druga oblačila za prosti čas. Pravi preboj se je za to podjetje zgodil okoli leta 2000, ko so začeli dobivati tudi mednarodna priznanja in nagrade, sledila je seveda še širitev ponudbe – dokončno se je blagovna znamka Lindeberg na trgu športnih in prostočasnih oblačil uveljavila po prestrukturiranju leta 2007, od takrat naprej nudijo svojim kupcem modna oblačila, oblačila za aktivno preživljanje prostega časa, smučarske in zimske bunde in seveda oblačila za golf. Smučarska kolekcija Lindeberg se je sicer že prej pojavljala na modnih revijah, začenši z letom 2005.

Znamka Lindeberg zahvaljujoč svoji tradiciji modno osveščene znamke še vedno velja za priljubljeno izbiro ljubiteljev čudovito oblikovanih oblačil. V ponudbi ni dolgočasnih kosov, prav vsako oblačilo pod to znamko je vrhunsko oblikovano, pa tudi kakovost izdelave je primerna visokim ambicijam podjetja. Posledično so ta oblačila sicer nekoliko dražja, a vseeno ponujajo odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Predvsem zimske bunde, ki jih srečujemo na smučiščih in v splošni rabi, so v tem oziru posebej prepričljive.